Кадър: Bulgaria ON AIRВ родните университети има силно нормализиран сексизъм. Това

...
Кадър: Bulgaria ON AIRВ родните университети има силно нормализиран сексизъм. Това
Коментари Харесай

Наши студентки нахлуха в ефир и разкриха кошмари, тормоз и... в университетите

Кадър: Bulgaria ON AIR

В родните университети има мощно нормализиран сексизъм. Това обясниха в " България заран " по Bulgaria ON AIR. Владислав Петков и Доротея Стефанова от организацията " Студентско общество за тъждество ".

По самодейност на сдружението бе направено проучване " Нали знаеш по какъв начин е ", което демонстрира какъв брой съществени са проблемите на студентките у нас.

Владислав Петков изясни, че много студентки са се оплакали, че са били докосвани, унизени и нападани от свои сътрудници. Те също по този начин са разкрили, че метода, по който са облечени за даден изпит има значение.

" Искаме да разберем дали има съответни групи студенти, които се сблъскват с повече компликации. Жените са една такава категория. Изборът на компетентност и кариера зависи от пола. Жените имат проблеми с сигурността и метода по-който наподобяват в академична среда. В правилника на университета би трябвало да бъде комплициран член за отбрана от дискриминация ", сподели той.

Дорототея Стефанова пък разкри, че техническата база постоянно не е приспособена за дамите. Според нея неравенството е мощно нормализирано в родните университети.

" Резултатите не изненадващи. Ежедневно ставаме очевидци на нормализиран сексизъм. Жената непрекъснато е пресирана да се държи и да наподобява по избран метод.

Техническата база не е приспособена към дамите. Условията би трябвало да са равни, само че това към момента не е по този начин. В правилника на университета няма член, който да пази студентите от дискриминация. Неравенството е мощно нормализирано ", изясни Стефанова пред Bulgaria ON AIR.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР